zondag 9 mei 2021

Aanhanger upgrade

Toen 4 jaar geleden de boerderij op de hoek van de Veghelsedijk en Broekkant werd verkocht, moest er een hoop zooi weg. Daarvan is best wat onze kant op gegaan, waaronder een oud klein maar handig aanhangertje. De oude eigenaar leent hem nog wel eens, maar het laatste jaar was dat niet meer mogelijk omdat de boden doorgezakt was. Ik had niet veel tijd en ook geen spullen om dat snel te fixen, dus die aanhanger deed weinig anders dan ons terrein ontsieren. 

 
Een maand geleden gooide ik een beukenstam door de bodemplaat van de groene aanhanger, en daar moest snel een nieuwe plaat in. De resten van die oude bodemplaat waren groot genoeg voor de zijkanten van dat kleine aanhangertje, en er stond nog een grote plank tegen de witte schuur die eigenlijk wel als bodemplaat kon dienen. Dus de hele opbouw er (met beleid) afgeslepen en de nieuwe bodemplaat er in.

Omdat ik toch bezig was heb ik meteen de achterbumper uitgedeukt. Een potkrik doet het blijkbaar ook als die horizontaal gebruikt wordt! Nieuwe achterlichten gemonteerd aan gesloten.


Daarna 2 nieuwe steunen gemaakt en 4 oude steunen verhoogd om vervolgens de oude opbouw weer op de aanhanger te zetten. Een paar kromme stangen rechtgebogen (met een spanband) en vastgelast.


Het wordt weer een prachtig bakje!

Een keer een potje verf aan spenderen en hij kan weer jaren mee.

Maar op dit moment past deze aanhanger uitstekend bij ons aureaal arremoedige zooi. Vintage.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten