donderdag 4 maart 2021

Onderhoud haag

We waren heel blij met het gratis plantgoed voor de haag welke we van Het Groene Woud hadden gekregen. Maar na 6 jaar blijken er toch wat haken en ogen (lees: doorns) aan te zitten. De wilde roos groeit echt als een wilde, en de kornoelje blijkt van die ene variƫteit die wel woekert. Fijn!


De roos is met de Skidster uit de grond te trekken, maar niet heel makkelijk. Daarom heb ik de driepoot weer uit het magazijn getrokken, deze keer met wat kortere poten. Daarmee zijn de rozen (en andere planten) prima uit de grond te trekken. De Skidster doet vervolgens goed dienst om de stekeligheden uit de haag te trekken.


Uiteindelijk hebben we zo'n 20 van deze rozen uit de haag getrokken.
Meestal snipperen we takken en struiken. Maar wat moeten we in hemelsnaam doen met 5m3 doorn-takken? In Meierijstad mag er 2 maanden per jaar groenafval verbrand worden. Daar zijn we nooit blij mee, overal van die luchtvervuilende brandplekken. Maar dit jaar gaan we er een keer aan meedoen. 

De kornoelje maakt mooie wortelstokken met vele nieuwe planten er aan. Gelukkig is deze manier van woekeren redelijk in de hand te houden, maar liever hadden we een andere variƫteit gehad die geen last heeft van dit euvel.

Terwijl we met de haag aan het stoeien waren, kwamen er twee mensen uit Schijndel langs met de vraag of hun kipjes, die te veel overlast voor de buren geven, bij onze kippen verder mogen leven.


Prachtige krielen. Een eenzame haan heeft zich over ze ontfermd en ze maken het prima in de pikorde.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten