woensdag 30 maart 2022

Wateropslag

De dag na de storm zou het flink gaan regenen. Dat was een uitgelezen moment om alle regentonnen, putten en tanks leeg te laten lopen en schoon te maken, zodat ze weer schoon zijn voor de komende zomer. Maar ja, we moesten die dag een dak repareren. Omdat het nog zo vroeg in het jaar was, maakten we ons nog geen zorgen dat we zonder regenwater zouden komen te zitten.

Daar kregen we in de weken die volgden toch wel spijt van. Maart werd record droog... Maar nu zich er opeens veel regen (waarvan een gedeelte in de vorm van sneeuw) aandiende, moesten we even met de putten en tanks en tonnen aan de slag.


Het vat bij de witte schuur met de hogedrukspuit schoongemaakt. De voet waar 'ie op staat was wat verzakt (het is toch 1000kg wat er dan op staat...), die heb ik de andere kant op scheef gemaakt, dan doet de overloop het beter. Meteen de dakgoot geveegd, want als met de eerste regenbui alle naalden en bladeren meteen de tank in spoelen zou het allemaal voor niets zijn geweest. 

De put bij het oude huis was meer werk, omdat die geen kraantje heeft om hem leeg te laten lopen. Het (vieze) water heb ik naar de tonnen in de groentetuin gepompt nadat ik een pijpje tussen deze twee tanks had gemaakt. Als de ene vol is loopt 'ie over in de tweede. En daarna de put leegscheppen en schoonspuiten. 

En als laatste de twee tonnen bij de units. Die waren al bijna leeg doordat het zo weinig geregend had. 

Nou, laat de neerslag maar komen! 

(We krijgen nu vast een heel natte zomer, want zo gaat dat altijd. Net zoals op de dag dat je geen paraplu meeneemt, dan  gaat het regenen, dus als we de tonnen niet schoonmaken krijgen we een droge periode ;-) )

Geen opmerkingen:

Een reactie posten