zondag 6 maart 2022

Gordijnroeden ophangen

We hadden nog een aantal lange houten staven die geschikt waren voor de gordijnen, maar mooie steunen konden we helaas niet vinden. Tja, dan maken we die toch zelf? 


Ooit kregen we van de buren een paar houten trapjes voor de kippen. Die waren gemaakt van 40mm dik rond hout, heel geschikt voor de roedesteunen.

De roeden waren 28mm, en ik had nog een speedboor van 28mm. Proefgat geboord: ja hoor, dat paste! Op de draaibank verder afwerken, schroefgat er in, beetje afronden en schuren.

 
Nog even ophangen in de roedes er in! Nou, helaas. Het bleek dat van de 5 roedes die ik had bewaard, er eentje niet iets anders was. Net iets kleiner om precies te zijn, en natuurlijk had ik precies DIE geprobeerd. De rest paste niet in het gat van de steun. En ja, dan moet je helemaal opnieuw beginnen; met speedboren kun je een bestaand gat namelijk niet groter maken.

Van de buren een boor van 30mm geleend en daarmee nieuwe steunen gemaakt. Marleen is bezig met de gordijnen. Als ze klaar zijn, dan kunnen ze meteen opgehangen. 


De dubbele ramen met de pilaar ertussen heeft een korte steun waar de roeden schuin in zitten.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten