zaterdag 12 maart 2022

Permacultuur cursus van Martijn Ballemans

Vandaag kwam Martijn Ballemans met zijn PUUR permacultuur-cursus langs. Hij had ons uitgenodigd om de andere twee locaties met de groep mee te bezoeken, wat we met beide handen aangrepen.

De eerste plek van deze dag (die over 'bouwen' ging) was 'Minitopia' in Den Bosch. Stijn vertelde boeiend over het ontstaan van het project en gaf een rondleiding langs alle huizen op het terrein. Hier wat foto's voor een impressie.



Daarna zijn we naar Boschveld gegaan, een project dat is geleid door de ervaren architect Rens Pijnenburg. Het is een Collectief Particulier Opdrachtgevers (CPO) project, dat helemaal sociocratisch tot stand is gekomen. Het resultaat is een groene, levendige oase in hartje Den Bosch. Net als bij Minitopia is de sociale verbinding voelbaar en waardevol. Gezamenlijke ruimte, gezamenlijke binnentuin, veel groen, helofytenfilters, fruit en wilde bijen.

Als derde locaties kwam de groep bij ons kijken. We hebben twee dagen en een avond opgeruimd, geveegd, gepoetst. Het zou zomaar kunnen dat we dat een jaar geleden voor het laatst hebben gedaan. Kijk maar wat een metamorfose!

De afkortzaag staat weer in de hal, de werkbank in de 'keuken' en veel geruimd. Kunnen we de komende tijd weer lekker opgeruimd verder!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten