woensdag 8 februari 2023

Plankjes voor de deuren

Door Peter

Vijf deuren, aan elk van de twee kanten 20 plankjes, Dat zijn er 200. Met een lengte van 64cm maakt dat 128 meter schrootjes verwerken. Hmm, da's best veel!

 
We hebben nog steeds grote partijen tweedehands hout in de schuur liggen. Voor de deuren gebruik ik oude vloerdelen. Eerst de lange schroten tot kleine plankjes zagen. Dan stuk voor stuk door de vlak vandiktebank om ze vlak en schoon te schaven.

 
Na het schaven naar buiten om de plankjes te schuren. Helaas bleken er een 25 plankjes houtworm te hebben opgelopen. Zoveel dat zelfs ik dat niet mooi vond...


Dus nog een paar meer gezaagd, geschaafd en geschuurd. Daarna de diktemaat gezaagd en het randje er uit gezaagd. Steeds 200 plankjes.

Toen de plankjes klaar waren, kwam Marleen er achter dat één van de deuren geen plankjes zou krijgen, maar glas. Om meer licht in de gang te krijgen. Da's waar! 

Voor de plankjes niet zo'n ramp, maar de sponningen in het deurframe moesten een heel andere vorm krijgen. Gelukkig lag de laatste deur nog op de lijmtafel, zonder sponningen in het lange deel. Daarom hoefde ik alleen maar de korte zijden van andere sponningen te voorzien (wat stiekem toch nog veel werk was, maar het is mooi geworden) en kunnen er binnenkort twee glasplaten in. 



Geen opmerkingen:

Een reactie posten