vrijdag 3 februari 2023

Kast logeerkamer

Door Marleen

Nu de vloerbedekking in de logeer-/waskamer ligt, kan deze kamer ingericht worden. We hebben de zolder van het oude huis vol staan met oude Lundia kastonderdelen, overgenomen uit de erfenis van Rita en Pieter. 

Een heleboel Lundia kastonderdelen, en dan is de helft al weg!
Dat is al gebruikt voor de kamers van de kinderen.
 

Een leuk klusje om daar een mooie kast van samen te stellen. Tenminste, dat dacht ik. Wat - een - draak... Je zou denken dat Lundia-spul gewoon in elkaar schuiven en klikken is, maar niets is minder waar. Het past allemaal net niet. Scharniertjes zitten een paar millimeter te hoog of te laag. Deurtjes sluiten niet goed, de slotjes aan de binnenkant van de deurtjes komen tegen de planken aan waardoor de planken dus niet op die hoogte kunnen die ik wil, planken klemmen waardoor ze er niet in willen, en als ze er eenmaal in zitten en ze moeten worden verzet, dan willen ze er niet meer uit. Enz. enz. enz... Ik ben er een dag mee bezig geweest en het is nog niet helemaal klaar. Maar: het wordt wel mooi dus ik ben er toch blij mee.

Peter mag nu nog een bureau voor de naaimachine maken, en omdat ook hier geen enkele hoek haaks is, moet het bureau aan alle kanten op maat gezaagd worden. Dan nog wat waslijnen ophangen, een logeerbed en de gordijnen op maat maken, en dan is er weer een kamer klaar!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten