donderdag 24 februari 2022

Veranda en overkapping repareren

Vandaag kwam Sjef een dagje helpen om de verdwenen verandabalk terug op te hangen en de overkapping bij de zaagtafel weer in elkaar te zetten. 

Als eerste hebben de de achterste balk met een potkrik opgetild. Er bleek zoveel hout te zijn weggebroken bij de ophang-beugel, dat we hem niet goed konden vastschroeven.

De makkelijkste oplossing was om de beugels wat extra ijzer te geven op plekken waar er nog wel hout zat...

De panlatten waren op verschillende plekken ook op andere balken losgeraakt. De schroeven staken uit, dus die moesten er eerst afgeslepen voor de latten op hun plek konden. Daarna schuin van onderen vastschroeven.

Ook de voorkant van de veranda is nu weer helemaal in elkaar gezet en waarschijnlijk steviger dan ooit.

Daarna hebben we de overkapping weer in elkaar gezet. Ik kreeg de platen aan de kant van het huis nooit vastgeschroefd, want daar zit de dakgoot in de weg. Maar nu hebben we balkjes vastgeschroefd onderaan de platen. Als ze eenmaal op hun plek lagen konden we deze balkjes tegen het huis aan vastschroeven en daarmee zaten de platen ook vast.


Er was een bui voorspeld met heel veel wind (6Bf), dus met spanbanden het zaakje vastgezet. Vlak voor de bui waren we klaar. Inderdaad even heel veel wind, maar geen centje pijn...

Weer een gezellige en constructieve dag!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten