zaterdag 26 februari 2022

Plafond technische ruimte

Het laatste stukje plafond van de bovenverdieping moest nog gedaan: de strobalen met leem insmeren en aftimmeren met schroten. Vanwege het winderige en natte weer heb ik de bak met leem in de woonkamer gezet, waar het gezellig druk werd. Vol, zeg maar.

Om het plafond te smeren gebruik ik leem met een hoger kleigehalte. Dat plakt beter, en als je ondersteboven gaat lemen is dat best fijn. Maar het geeft sneller krimpscheuren. En dat gebeurde dus ook!


Dus nog een laagje er overheen met meer zand. Voor de tweede laag is het niet noodzakelijk dat die goed plakt, want die blijft makkelijk aan de eerste laag hangen.

Een weekje later was het plafond helemaal droog en kon ik het plafond afmaken. Dit zijn de laatste schroten van EcoExpo. We hebben er nog 4 over, die zijn te gebruiken voor het zagen van afdekstripjes om de naad tussen plafond en muur weg te werken.

Inmiddels is het beter weer aan het worden. De zon schijnt af en toe, en als dan ook de kachel aan is geweest, weet Moesje de fijnste plekjes te vinden...



Geen opmerkingen:

Een reactie posten