maandag 7 juni 2021

Verhuizing container

Als het oude huis een keer plat gaat, hebben we een tijdelijke opslag nodig voor de spullen die er nog in staan. Daarvoor zal er weer een container moeten komen, die weer weg kan als de schuur klaar is. De buren hebben een container staan die plotseling weg moet. Of wij die wilden hebben?


Zaterdag hebben we hem verhuisd. Frans van Rijbroek kwam met zijn kraan en een trekker met een platte kar naar het huis van de buren. De trekker moest achteruit het straatje van de buren in, alleen... met die lange kar er achter pastte het niet. Dus hij moest omrijden om elders te keren, maar dat pastte ook niet, nog verder omrijden, pastte ook niet. Uiteindelijk is hij op de Aakendonk gekeerd en heeft de kraan de container naar de Aakendonk gereden om hem daar op de kar te zetten.
Toen de container op de kar stond, moesten snel de betonnen blokken op mijn aanhanger gezet (met mijn stenenklem, altijd handig zo'n stuk gereedschap!) zodat ik die snel met de Skidster op hun plek kon leggen voordat de container het terrein op kwam.


De trekker met die lange kar bleef op de straat staan, de kraan pakte de container  van de kar en reed hem achteruit het terrein op. Nog even de deuren naar de goede kant draaien en neerzetten maar!

Daar staat 'ie... Mooi is anders, maar het moet even. Het zeil is van het dak af, dat scheelt al weer iets. Ik heb intussen wilgen en hazelaars langs de zijkanten gezet om het zicht een beetje te verfraaien.

Lekker veel ruimte! Achterin zit een soort raam, dat wat licht geeft, heel handig.

Op het dak zat een hele rij gaatjes, kennelijk heeft er iets op het dak geschroefd gezeten. Ik had nog parkers met rubber ringen (van het aluminium dak van de container) en die sluiten te gaten nu mooi af.

De vraag is een beetje of het 'raam' waterdicht is. Zo niet, dan komt er een lap EPDM overheen. Ik ben niet voor 1 gat te vangen... ;-)

De deuren deden het niet lekker, eentje ging bijvoorbeeld helemaal niet open. Maar dat is inmiddels verholpen. Nu nog een slotje er op en dan kan 'ie in gebruik genomen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten