woensdag 16 juni 2021

Rol gaas ophangen

Voor de groententuin had Marleen gaas nodig, en voor het tadelakten had ik stuukgaas nodig. Op Marktplaats werden er rollen van 750kg stuukgaas gratis weggegeven. Nou, het is een beetje veel, maar zullen we dat toch maar doen dan?

Met de grote aanhanger hebben we de rol na het wegbrengen van de kinderen opgehaald. Het was er in de buurt. Door een erfenis werd deze agrariĆ«r door de familie ('gij het plek zat!') opgezadeld met 80 van deze rollen. Hij wilde er van af, en voor de verkoop was te weinig vraag. Neem mee, neem mee! 

We hadden bedacht dat de rol het best aan de container opgehangen kon worden, met wat steigerpijp. Dus eerst een uitsteeksel aan de container gelast ('s ochtends, als deze plek nog in de schaduw lag...).


Daarna de rol op de kleine aanhanger gerold en op de goede plek tegen de container gereden met een steigerpijp er in. Die paste mooi over dat kleine stukje pijp heen. Vervolgens moest de aanhanger onder de rol uit, dus de rol moest omhoog. Dat deed ik met een potkrik, om de rol vervolgens met een spanband die aan een balk hing vast te houden. Na drie keer de krik tot z'n eindje te hebben opgekrikt was de rol hoog genoeg om de aanhanger er onder uit te trekken.


Met twee stukjes steigerpijp en haakse klemmen (met dank aan de buurtjes!) hangt de rol nu mooi aan de container en kunnen we er gaas vanaf halen. 

Heeft er iemand nog wat gaas nodig...?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten