zondag 19 april 2020

Voorbereidingen schuimbeton

Door Peter
Voor ik de leidingen kon leggen, in het noordelijke deel van het huis, moest er eerst folie over de vloer voor het gieten van het schuimbeton. Nu is de woonkamer aan de beurt om van folie te voorzien. Daar hoeven dan wel geen leidingen in, maar wel spullen uit.Er kan natuurlijk veel spul op de opkamer worden gelegd, maar daar zit een klein addertje onder het gras. Het schuimbeton moet een paar dagen drogen, en al die tijd is alles dat op de opkamer ligt, onbereikbaar. Maar misschien is dat ook wel eens lekker rustig... 


Die kast met schroeven en gereedschap, daar zat veeeel spul in. De kunststof planten-kratten doen goed dienst. De kast staat nu op de opkamer, maar de inhoud ervan ligt in minstens 12 kratten.
 

Aan het eind van de middag was alles er uit. Alleen nog vegen, folie erin en loze leidingen leggen (voor o.a. netwerk en thermostaat).


Het schuimbeton dat onder het huis ligt wordt toch heel nat. Daar kwam ik achter doordat ik een gat gemaakt had voor de leidingen naar de meterkast. Daarom vond ik het geen goed idee als de twee lagen schuimbeton elkaar zouden raken in dat gat onder de meterkast. Dus daarom heeft Daaf dat gat gevuld met zand en piepschuim, en er ligt nu een laagje beton overheen.


De loze leidingen zijn netjes gemarkeerd. Voor ooit. 


En toen was de woonkamer klaar om volgeblubberd te worden.


Het noordelijke deel is nog niet helemaal klaar: daar moeten nog een paar plekjes netjes afgewerkt worden, en vooral heel veel geveegd. Want er is toch veel zand, zaagsel en slijpsel op de folie terechtgekomen bij het monteren van de leidingen.

Het schuimbeton komt morgen om 11:00, dus ik heb nog wel even tijd morgen. Spannend!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten