donderdag 2 april 2020

Riolering beneden klaar

Door Peter
De riolering is beneden (zo goed als) klaar. En het is allemaal gelukt: het goede afschot en geen lekkages.

Omdat in dit huis alles scheef is, is het best puzzelen hoe de leidingen lopen en waar de bochten moeten komen. Met touw en een houten grote zwaaihaak (voor 30- en 45-graden) puzzel je waar de splitsingen moeten komen. Soms zijn er bochtjes schuin naar boven, waarbij je twee 45-graden stukken in elkaar schuift. Door deze op de goede manier in elkaar te draaien, is elke hoek te maken.
Zit alles goed, dan markeer ik de positie van de aansluitingen met een stift en lijm alles (wel in de goede volgorde: het moet nog in elkaar te zetten zijn!) in elkaar. Het lijkt simpel, maar er kan echt heel veel fout gaan zonder dat je daar erg in hebt.
Splitsing in de keuken: links naar de spoelbak, rechts naar de slaapkamer boven

En zo ziet de keuken er nu uit.
De badkamer is natuurlijk helemaal een brei van leidingen: wc, twee wastafels, douche en bad. De leiding die rechts-onder stopt gaat naar de wasbak voor de slaapkamer beneden.


Bij het vullen van de vloer met schuimbeton kunnen de leidingen gaan drijven. Om het afschot goed te houden, heb ik veel plekken de leidingen vastgezet op de goede hoogte. Deze paaltjes waren snel gemaakt, makkelijk op hoogte af te zagen en lekker stevig.


(De foto van de bijkeuken is niet gelukt, ik maak morgen een nieuwe... )

Geen opmerkingen:

Een reactie posten