maandag 29 juli 2024

Kelderkasten maken

De laatste stap in de kelder is het maken van kasten in het achterste deel. Daar is het een ongestructureerd rommeltje.

Dat deel moest dus eerst worden leeggemaakt. Sjef kwam vandaag helpen, niet alleen om de sjouwen maar ook om de kasten in elkaar te zetten.


De kalk onder de houten plank is nog steeds nat van de regen van laatst, daarom kleurt het zo donker. Laten we hopen dat het snel droogt! 

Ook het voorste deel van de kelder hebben we leeggehaald: enerzijds om de laatste resten van het ingestorte plafond weg te halen en wat kasten aan te passen. 

De keuken staat helemaal vol kratten en dozen... 

Van panlatten en palletplanken hebben we staanders gemaakt. Deze kast is bedoeld voor Veenman-kratten. Dat zijn die zwarte kratten waar we ook planten in kweken.

De liggers op de juiste plek voorzien van gaten voor de schroeven. Malletjes zorgen er voor dat het werk snel gaat!

Nadat de staanders klaar waren konden ze in de kelder tot kast verwerkt. Weer met palletplankjes (de dunste en kromste planken die eigenlijk niet meer te schaven waren deden hiervoor uitstekend dienst).


Ik had een denkfoutje gemaakt, waardoor we alle liggers een stukje hoger moesten vastzetten, en daardoor hebben we de kast net niet vandaag afgekregen. 

Maar de volgende dag wel, evenals een tweede kast voor de losse dozen. Daarna heb ik de losse peertjes vervangen door plafonnières, veuls te sjiek voor een kelder maar zo stoot je je hoofd niet. 

 
Links de kleine kast, rechts de Veenman-bakken-last.


Marleen is de komende dagen bezig om de kelder in te richten en een hoop spullen uit het oude huis hier naartoe te verhuizen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten