dinsdag 16 juli 2024

Vloer leggen bij de keldertrap

De keldertrap vordert gestaag! Gister heb ik de muur langs de trap afgemetseld. Met betonklinkers droogt de cement heel traag, dus meer dan een paar lagen opmetselen was lastig. De stenen onder de steen die je vast wilt metselen gaan namelijk meebewegen. Ik heb het muurtje in drie delen gemaakt: steeds een tiental uren drogen ertussen.


Met karton een mal gemaakt van de afdek-steen. Deze heb ik uit een oude grindtegel geslepen. Het plankje op de foto houdt de punt van de steen op hoogte zodat 'ie mooi vlak ligt tijdens het uitharden. Die paste meteen goed.

De volgende dag kwamen Bram en Angela langs om wat planten van Marleen uit te zoeken. Bram zag me met tegels in de weer en bood meteen aan om zijn gespecialiseerde gereedschappen te halen en het knip- en snijwerk te doen. Terwijl wij aan het lunchen waren, heeft Bram alle tegels op maat gemaakt. En er moest wat geslepen worden...! 

Watergekoeld slijptafel en grote scherpe tegelsnijder.

Daarna hoefde ik alleen maar de tegellijm aan te maken (na impregneren van de ondergrond), te verdelen en de tegels er op te leggen. Bram had mooie klemmen om de tegels vlak ten opzichte van elkaar te trekken. Die deden het ook erg goed!


In mum van tijd lag alles er mooi strak in!


Over twee dagen kunnen de klemmen er af getrokken en kan er voegmiddel in.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten