dinsdag 6 augustus 2024

Veel regen voorspeld!

De kelder is nog steeds niet droog van de regen van begin van de maand. Opeens voorspelde het weerbericht weer een bult regen voor morgen-nacht. Hoog tijd om er voor te zorgen dat de kelder droog zou blijven. 

Het plan bestond uit twee acties: zorgen dat het regenwater van het oude huis niet meer de bestrating langs het nieuwe huis op stroomt. En verder het ingraven van een dompelpomp met dikke slang om bij een te grote hoeveelheid water dit naar de sloot te pompen. 

Eerst heb ik de dakgoten van het oude huis afgekoppeld. Eentje naar een bosje naast het oude huis, en de ander in een tijdelijk neergezette IBC. Daar kan 1000 liter water in, genoeg voor een extreme bui. 

 
De tweede actie was het ingraven van een stevige dompelpomp met dikke slang om te voorkomen dat er via de betonnen plaat van de veranda water richting de kelder gaat stromen.


Om er voor te zorgen dat de kuip (waar de dompelpomp in zit) niet gaat drijven heb ik deze flink zwaarder gemaakt. De vlotter van de dompelpomp heeft genoeg ruimte, en met een tiewrap heb ik hem zo vastgemaakt dat ze op het goede moment aan slaat (kuip bijna vol) en weer afslaat als de kuip bijna leeg is. 

Laat de regen maar komen! 

En die kwam dus niet. Nog geen druppel... Nu ja, toch een fijn idee dat alles klaar staat voor als het nodig is.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten