vrijdag 12 juli 2024

Regen!

Een dag voordat het Nederlands elftal moest spelen voor de halve finale was het code Oranje; serieuze regen. En inderdaad kwam het met bakken uit de hemel, in totaal viel er ruim 50mm in een avondje. 


Maar daar bleef het niet bij. Vrijdag ochtend begon het al vroeg met regenen en heeft het uren gestaag doorgespetterd. Deze keer was het ruim 35mm. Helaas was de grond nog doorweekt van dinsdagnacht, en stroomde er voor de zoveelste keer water in de kelder.



De leiding die het regenwater naar de sloot moet laten stromen doet het niet goed meer. De put aan het begin van deze leiding stroomt vol, en als die vol is, dan komt het regenwater overal rond het huis naar boven en stroomt zo de kelder in...

Ontstoppen was laatst niet gelukt en intussen is de weerstand in de leiding alleen maar groter geworden. Het plan was deze leiding in de winter te vervangen (en meteen de coniferen-haag er uit halen), maar eigenlijk moet deze leiding nu dus vervangen worden. Maar ja, met al die broedende vogeltjes gaan we nu niet die coniferen weghalen...! 


Waarschijnlijk hang ik een pomp in de put en zet die aan als er weer zo'n stortvloed naar beneden valt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten