vrijdag 31 maart 2023

Dagje hulp

Vandaag waren de ouders van Marleen weer een dagje komen helpen. Agnes en Marleen hebben het hout in de slaapkamer behandeld tegen vergelen en Flip heeft de vloer van de overloop voorzien van een laag hardboard. 

Het is erg krap boven om met hele hardboard platen aan de slag te gaan. Daarom heeft Flip de groene isolatieplaten naar beneden gehaald, ze daar weer in elkaar gepuzzeld om de afmetingen op het hardboard over te nemen.


Samen even passen om de laatste stukjes "bij" te zagen.

De houten muren en plafonds behandelen we met speciale verf die er voor zorgt dat het hout niet vergeelt: SunCare JetMatt Farblos Plus. Er zitten geen nano-deeltjes in en heeft een eco-keurmerk. Als het goed is, blijft het hout jarenlang zo mooi licht van kleur!

Deze verf is geheel transparant, dus is het best lastig om bij te houden waar je al geweest bent en waar nog niet. Maar mooi wordt het in elk geval!

Het plafond in de slaapkamer loopt van 'heel hoog' naar 'kan er net bij'. Dus werkt Marleen vanaf een trapje, een steiger en een trapje op de steiger.


Plaat voor plaat vordert de vloer. Straks moeten de groene platen er weer onder en kan het geheel vastgeniet.


Omdat Flip de keuken nodig heeft om de platen te zagen ben ik in de bijkeuken met het vastzetten van de gipsplaten bezig.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten