vrijdag 17 maart 2023

Plafond van regels voorzien

Ter voorbereiding van het afwerken van het plafond moesten er regels tegen het plafond. Deze latten zijn bijna 5 meter lang, met de grote aanhanger ophalen dus!

Het eerste latje was eenvoudig, dat schroefde ik langs de muur. Het tweede latjes is dan een stuk lastiger, want die moet op 28cm afstand ten opzichte van het eerste latje. Aftekenen en boven je hoofd dat latje op de goede plek houden en vastschroeven. Maar daarna gaat het heel makkelijk, omdat ik een latjes-houder heb gemaakt.

Deze houder hangt aan het laatste latje, steunt tegen het voorlaatste latje en houdt het vast te schroeven latje vast precies op de juiste plek om het vast te schroeven.


Latje voor latje werd het hele plafond bedekt...

In de slaapkamer en in de gang komt het plafond tegen een balk aan. Deze balken zitten te hoog, en daarom moet er een knik in het plafond komen om de balk nog te kunnen zien. 

In de bijkeuken was er een balk die 8mm te laag hing. Dat zou een grote bobbel in het plafond geven, wat niet fraai is. Dus het latje (en alle volgende!) op die plek 8mm dunner gemaakt.

En toen waren alle stukjes plafond gedaan! Volgende nog de laatste afwerkingen doen (leidingen isoleren, misschien geluidsdempend materiaal in de holle ruimte etc) en dan kan de gips gehaald en vastgezet.Geen opmerkingen:

Een reactie posten