donderdag 30 maart 2023

Plafond in de slaapkamer

Het is Marleen gelukt een auto vol oude kleren op te halen: de geluidsdemper voor het plafond. 

Om te proberen hoeveel die kleren helpen, heb ik het plafond van de slaapkamer er mee gevuld. Dit plafond is een stuk kleiner dan dat van de keuken.

Emke en Marleen hebben de kleren eerst uitgezocht: wol en dons er tussenuit. Peter was ondertussen de eerste dozen in het plafond aan het proppen, waarbij de gipsplaten-lift dienst deed als dozen-steun.


Zijn we gek geworden? Nou, niet erger dan we al waren... ;-) Mochten we over 50 jaar een tekort aan kleding hebben, dan schroeven we gewoon het plafond open. Pyama's, truien, handschoenen, carnacalskleren, zwembroeken, tafelkleden, zakdoeken, een boa, petjes... Wat niet eigenlijk!

Er zijn stukjes die je niet kan vullen als de volgende plaat er op komt. Die moeten dus van tevoren gevuld. Met een extra latje hou ik de stof op z'n plek.


Inmiddels is ook de tweede laag gips ook al vastgezet en is deze kamer klaar om te gaan stuken. Foto volgt. 

En dan natuurlijk de proef op de som (of het eten van de pudding): dempt dit het geluid van boven? Jazeker, het dempt super. Eerst kon je verstaan wat er boven gezegd werd, nu hoor je amper of er wel iets gezegd wordt. Een goed resultaat dus! 

Nu nog drie auto's vol oude kleren, want zoveel gaat er in de plafonds van de keuken en bijkeuken zitten...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten