woensdag 29 december 2021

Veranda opknappen

De veranda die tegen de units aan staat gebruiken we vooral om dagelijkse dingen een beetje droog te houden. Als het regent, wordt alles nat van de stuifdruppels en het ongeisoleerde dag druppelt in de ochtend ook alles nat. Kortom, we hebben er maar matig plezier van.


Door alle nattigheid beginnen de vloerplaten (die al niet zo bijster sterk waren toen we de veranda opbouwden) op verschillende plekken te breken. Dat kon zo niet langer. Na het weghalen van de vloerbedekking werden de gaten snel zichtbaar. Moesje vond dat heel interessant!

Het eraf halen van de platen was nog niet zo eenvoudig. De platen waren niet overal doorgerot, maar de schroeven waren wel overal vastgeroest. Met de kettingzaag, slijptol en breekijzer bleek ik sterk genoeg.

Overal oude, niet meer gebruikte konijnenholen, sporen van muizen en een egeltje.


Ook kwam er een stoepje tevoorschijn. Ik was vergeten dat we de veranda pas na een jaar opgebouwd hadden en tot die tijd dit stoepje gebruikten. Het lag te laag, dus het mocht er uit.


Het zand onder de vloer was natuurlijk kurkdroog. De Skidster was handig om het aan te rijden en vlak te maken.


Daarna met een lat vlakken en tegels er in. Ik had niet genoeg stoeptegels liggen, dus achterin heb ik kippenroosters op de grond gelegd.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten