woensdag 15 december 2021

Laatste vloer gestort

Vandaag kwamen Ferry, Willen en later ook Jan meehelpen de laatste vloer te storten. Na de koffie hadden we (met name door Ferry die het hele mengproces aanstuurde) de routine er snel in. Voor mij was het begin heel tijdrovend, want kleine stukjes gang met bochten laten zich niet makkelijk glad maken.

Tussen het uitvlakken door vulde ik met de Skidster de bak met grind aan. 

We schoten goed op. Rond 11 uur koffie en Jan schoof er bij aan. De lastigste plekjes waren gedaan, dus het leek nu heel snel te gaan, maar... het zand ging harder dan verwacht. Marleen en Jan zijn snel naar de bouwmarkt gegaan om in twee ritten 20 zakken zand bij te halen. Dat leverde voor Ferry aardig wat problemen op bij het mengen, want de vochtigheid van dat zand verschilde per zak.

Met nog 1 zandzak over was de hele vloer gevuld. Ik heb voor de lunch de hele vloer gevlakt, totdat er te veel water op kwam.

Twee uurtjes later nog een keer de hele vloer gevlakt, maar nu ging dat beter. De cement was droog, maar als je de rei bewoog, dan begon de vloer ook te bewegen. En dan kun je, steeds haaks op de vorige beweging, de vloer een heel eind vlak krijgen.


En WEER kwam Moesje tot 3x toe over de zachte beton lopen!

's Avonds laat nog naar binnen om de laatste lampen uit te doen, omdat ik niet meer bij de schakelaars kon!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten