maandag 6 mei 2024

Leisteen plakken

De eerste leistenen kwamen tegen de zijkant van het bad aan. Deze rand kan door de douche behoorlijk nat spatteren, dus leek ons deze bescherming functioneel, maar ook mooi. De muur was er niet heel vlak, dus het was op sommige plekken behoorlijk opvullen. Maar het zit er mooi recht tegenaan.

Daarna ben ik tegen de lemen muur gaan lijmen. De lijm is natuurlijk veel sterker dan de leem, maar het lijkt prima te gaan. Eerst een randje voor de 'schuinte' van de platen die er overheen vallen.

En daarna de 2e en 3e laag er overheen. De hoeken moeten nog op maat gemaakt, maar de lijm was op en zo kon ik wel lekker door plakken. 

Met de snijhamer is zo'n ronde hoek (linksboven) zo gemaakt. Dit ziet er goed uit!

De volgende dag lekker plakken in de douche. De leitjes hebben de neiging om onverwacht toch naar beneden te glijden, dus je kan 2 lagen doen. Dan moet je pauze houden (of iets anders doen) om een uur of wat later weer een laag te doen. Soms zet ik iets onder een hardnekkig glijdend exemplaar (zoals de waterpas op een rolletje gaas) om hem wat langer de tijd te geven uit te harden.Geen opmerkingen:

Een reactie posten