vrijdag 29 maart 2024

Inbouw bad (2)

Het bad heeft een stevige, stenen ondergrond nodig om de stuk te dragen. Daarvoor gebruik ik betonnen steentjes en cement. Daar kan je echter geen grote stukken horizontaal mee bouwen. Met Ytong blokken gaat dat wel. Het is dus een mooie verzameling materialen geworden!

 
Extra isolatie, met strotouwtjes op z'n plek gehouden, daarna klemt het muurtje de isolatie wel vast. Betonklinkers metselen gaat best makkelijk, omdat de beton bijna geen water opneemt. De cement blijft dus best lang bewegen. Dat heeft als nadeel dat je maar een paar laagjes per dag kan doen, anders houdt het geen vorm.

Om aan de achterkant een blok Ytong neer te leggen heb ik twee blokken vertikaal neergezet (met een steen er onder omdat ze net te laag waren). Blokkenlijm vond ik te duur, dus heb een zak MP75 gips genomen, daar zijn die blokken ook prima mee vast te zetten.


Daarna het muurtje afgemaakt. De bovenkant loopt in de bocht meteen schuin naar binnen. De vorm komt er al aardig in! Nu lekker drogen en uitharden: dat duurt een stuk langer vanwege de betonnen steentjes.

Komende vrijdag komt er een stukadoor om de kalkvloer te maken en uit te leggen hoe ik de andere muren met kalk kan afwerken.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten