vrijdag 30 september 2022

Steigers voor het schilderen hoofdwand overloop

De laatste grote klus boven is het schilderen van de hoofdwand en het plafond. Daarvoor moeten de steigers weer opgebouwd. Omdat die er wel een week blijven staan, moet er voor de kinderen een acceptabele manier zijn om boven te komen. Ik heb daarom een soort ladder aan de steiger vastgebonden. Dat klimt al best aardig naar boven.


Ook boven heb ik de steiger weer opgebouwd. Deze staat op twee liggers die van de vloer van de overloop naar een dikke balk die waarvoor in de muur van de hoofdwand zit. Het kleine steigertje hangt ook aan deze steiger, dat paste op de cm! Zo kunnen we de hele wand in 1x bereiken.

Die balk waar de bovenste steiger op staat moest ook nog onder handen genomen worden. Eerst flink geschuurd en daarna in de lijnolie.

Maar met het oliƫn gebeurde er iets vreemds. De blanke delen bleven redelijk blank, zoals normaal, maar de iets donkere delen werden bijna zwart! Kennelijk zat er iets in deze balk dat met de olie een reactie aan ging, want dit was niet wat we van de olie hadden verwacht...

Achteraf had ik deze balk toch moeten schaven, maar ja, dat weten we nu...


Geen opmerkingen:

Een reactie posten