woensdag 3 februari 2021

Glas dakraam

Door Peter

Vandaag is het glas van het dakraam geplaatst. Gisteravond laat nog de aluminium afdekprofielen afgetekend en geboord. Er was voor vandaag veel regen voorspeld en de buienradar liet een stevige strook regen zien die al bijna in Schijndel was. En de glaszetter zou begin van de ochtend komen. Zou hij op tijd zijn? Maar tegen de tijd dat de eerste druppels vielen zat het glas er al in en was ik de profielen aan het vastschroeven. En tegen de tijd dat de glaszetter binnen aan het kitten was, kletterde de regen gezellig op de nieuwe ruit. 

Het ziet er uit alsof er nog een lamp aan staat, zoveel licht is er nu binnen!

 Moeilijk te zien op de foto, maar de bovenste glasplaat van het dubbelglas is 9cm langer dan de onderste glasplaat. Daardoor loopt de regen over het glas ver voorbij het kozijn. Onder deze 'lip' zit nu isolatie (de lichtbruine streep) en een houten latje (de vies-bruine streep (ik had nog een potje verf staan uit 19-zoveel)). Dat latje is precies op maat gezaagd zodat het onder de uitstekende glasplaat past. Daarmee is er geen koudebrug.

Op deze schets is de constructie beter te zien: De lip aan de rechterkant loopt ver genoeg over de constructie heen om alles droog te houden. Daardoor kon ik onder de lip isolatie (geel) kwijt zodat het warme deel van de constructie (rood) nergens in contact is met het koude deel (blauw).


Geen opmerkingen:

Een reactie posten