zondag 14 februari 2021

Schaatstocht Wijbosch Broek

Door Peter

We hebben vandaag samen met de buurtjes een heuse schaatstocht door het Wijbosch Broek gemaakt. Niet een elfstedentocht, maar een drieplassentocht.

De tocht startte bij een watertje dat "De Vijver" wordt genoemd. In het midden van de vijver ligt een eilandje. Helaas zijn er de afgelopen jaren een paar bomen omgewaaid die op het eilandje terecht zijn gekomen. Daardoor konden we niet om het eiland heen schaatsen. Met de sneeuw zag het er uit als een echt sprookje!

De tocht ging verder naar een salamanderpoel achter de Biezenloop. 

Deze poel lag in een mooie kom. Het ijs was sterk, maar in het midden niet heel glad. Lekker uit de wind en gedeeltelijk in de zon. Ook een prachtig plekje, en net als op de eerste plek, waren we de eersten op het ijs en hadden we het ijs helemaal voor onszelf.


Hierna ging de tocht verder naar schaatsbaan nummer drie. Een mooi verstopt vennetje met vlak en sterk ijs. Ook hier waren we helemaal alleen. Want volgens mij is er niemand die deze plek kent...! Zelfs wij hadden het nog nooit gezien.


Toen de zon achter de bomen zakte werd het koud en zijn we weer naar huis gegaan, een mooie route door het besneeuwde bos naar onze buurtjes, voor een gezellige after skate drink.

Proost, op een geweldige dag!!
Geen opmerkingen:

Een reactie posten