zondag 11 augustus 2019

Pi en andere koek

Door Marleen

Raspberry Pi:
Sinds mei 2015 staat er een camera in de tuin, die ieder kwartier een foto maakt van het huis. De camera is verbonden met een Raspberry Pi, een microcomputertje, waar de programmering mee gebeurt. Als je alle foto's achter elkaar zet, krijg je een film van de bouw van het huis, van het begin tot het eind. Meestal gebeuren er dingen aan het huis die je niet kan zien vanaf die hoek, bijvoorbeeld als er binnen gewerkt wordt of aan de andere kant van het huis. En zal je zien, van de week werd er weer eens gewerkt aan de zichtbare (west-)kant van het huis, en net op dat moment viel de Pi uit. Een slecht contact tussen de camera en het processortje leek de oorzaak. Flip had het gelukkig snel gefixed. Toen Peter 's avonds een foto wilde gebruiken voor het blog, bleek dat hij de zonnekap niet goed had gemonteerd.

Gelukkig had Peter het snel in de gaten en was ook dat euvel meteen verholpen.


Pruimentaart:
De pruimen waren rijp, en daar kun je behalve jam natuurlijk ook een taart van maken. De oma van Sander kwam op bezoek, en dat was een mooie gelegenheid Emke's pruimentaart met room aan te snijden.



Deuren:
Het plan voor de komende maand is om het huis aan de buitenkant klaar voor de winter te maken. Daarvoor moeten heel veel kleine dingen gedaan worden, waaronder het klaar maken van de deuren. Een paar jaar geleden hebben we tweedehands deuren gekocht. In plaats van glas, zat er een plank in het midden. Hier haalt Peter die planken eruit. Daarna brengt hij ze naar de timmerman om de extra slotgaten dicht te maken.



Vensterbanken:
De vensterbanken zijn geschaafd, op maat gemaakt en geschuurd. Nu mogen ze geolied worden. Het leukste klusje, want dan zie je de prachtige tekening in het hout zo mooi naar voren komen. De eer was aan onze hardwerkende Workawayers, en ja, ze hebben er iets prachtigs van gemaakt!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten