donderdag 1 maart 2018

Hout opruimen


Door Peter
De entree van ons terrein wordt al jaren opgevrolijkt door een steeds groter wordende berg hout. Stammen, takken, kapotte pallets, afvalhout van de bouw, kapotte latten, balken, allemaal in verschillende stadia van ontbinding. Sommig hout ligt er al meer dan 2 jaar, ander hout komt van de storm afgelopen maand en is nog vers.


Nu de bouw stil ligt vanwege de vorst, is het een mooi moment die zooi eens aan te pakken. Een hele logistieke operatie: aanmaakhout, kachelhout, kampvuurhout (allen in de stadia ongezaagd, gezaagd, ongekloofd, gekloofd) en Hout Voor Guus (voor mij niet-te-kloven dikke knoestige blokken).


De Ingmars-klover maakt overuren, de zaagkrat doet weer dienst, veel sorteren, en wegkruien.


de zaagkrat om lange takken in stukken te zagen
Ingmars-klover... en een vol houthok!
Na een paar dagen kloven, zagen, sorteren en opruimen, is het hout langs de oprit opgeruimd. Het houthok zit al aardig vol, waarschijnlijk genoeg voor volgende winter. Het kampvuur-hok is ook vol, zeker weten genoeg voor de komende drie jaar... Een hoop kratten met aanmaakhout, DOE heeft er een berg hout bij, en ook voor Guus ligt er weer wat klaar.

Hout zagen en kloven is heerlijk werk om te doen! En nu het weer warmer weer wordt, kan ik verder met de bouw van het huis: nuttig bestede vrieskou-tijd dus.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten