dinsdag 8 oktober 2024

Toch asbest in het oude huis

Twee weken geleden zijn twee mannen gewapend met breekijzers en ander gereedschap om schade aan te richten in het oude huis geweest. Ze hebben overal een spoor van vernieling achtergelaten om te zoeken naar asbest die bij de bouw in het huis is gebruikt. 

Ze hebben niets gevonden, maar wel een monster opgestuurd van de tegeltjes in de keuken. De lijm die ze gebruikt hebben zou asbest kunnen bevatten; tussen 1945 en 1993 werd dat spul namelijk veelvuldig aan tegellijm toegevoegd. 

Jammer maar helaas, ook hier bevat de tegellijm een heel klein beetje van de minst gevaarlijke asbest. Dus moet er eerst gesaneerd worden voor de sloop. En dat betekent dat er een luchtdichte ruimte gemaakt moet worden (binnen-sanering) en achteraf een controle-meting door een extern bedrijf. 

"pingggggg" Kassa!


ChatGTP kreeg het niet voor elkaar een kassa met PLING te tekenen, en alleen euros. Nu liggen die inmiddels wel in het geldlaatje, maar de 'pling' blijft in Dollars.

Even later kwam ik onder de tapijttegels van de keuken een reparatie tegen van een scheur in de vloer, met... tegellijm. (Reparatie is het trouwens niet te noemen; het zal al helemaal los.) Dat moet wss ook onderzocht worden. 


 Een tegel met de bewuste tegellijm tussen de lijmresten op de vloer.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten