donderdag 9 november 2023

Wijn

We hebben de vier batches vlierbloesemwijn het label 'lekker!'  gegeven en nu mogen ze in flessen opgeslagen. Ik had bij 'De Lieveling' in Schijndel een kliko naast de glasbak gezet; het personeel zou flessen met (nog gave) doppen in mijn kliko doen en de rest in de glasbak. Na twee weken leverde dat de benodigde 85 flessen op. 

Marleen heeft samen met Femia (die een weekje op bezoek was) de flessen schoongemaakt, ontsmet, gedroogd en daarna gevuld met wijn: 2 batches met extra suiker (voor de zoekekauwers). Ook hebben we geprobeerd wat het doet als we niet alleen de bloemen in het water laten weken, maar de hele schermen. Resultaat: je proeft het 'groen', maar het is een leuke aanvulling. 

We hadden de flessen in de regenton laten weken, maar toch gingen niet alle etiketten er even makkelijk af. Flink boenen soms: Bleu Wonder er bij deed wonderen.

Ook 's avonds waren er nog etiketten af te halen...

Deze keer geen hevel maar gewoon met het kraantje vullen. 85 Flessen vol :-)  Daarna etiketten maken en printen. We plakken ze er met melk op: dat zit goed vast maar is ook weer makkelijk los te maken.

Omdat er nog flessen van vorig jaar zijn, past maar een gedeelte in het wijnrek. Oftewel: werk aan de winkel in de kelder! Deze dozen staan er nu erg in de weg...


Geen opmerkingen:

Een reactie posten