maandag 13 november 2023

Uitbreiding wijnrek

De kelder slibde helemaal dicht door de dozen met verschillende batches wijnflessen. Het bestaande wijnrek was niet groot genoeg om de 85 nieuwe flessen te herbergen. Tijd voor een simpele uitbreiding van het wijnrek.

De meest eenvoudige manier om wijnflessen op te bergen is het boren van een gat van 32mm in een plank om daar de fles in te steken. Aan de kopse kant van het bestaande wijnrek was ruimte voor zo'n plank, dus een ontwerp was zo gemaakt.

Erik had zin om een middag te komen helpen, dus behalve het gieten van weer een proefje voor het aanrechtblad hebben we het wijnrek in elkaar gezet.

De boormachine vindt het boven van 60 gaten van 32mm achter elkaar geen goed plan. De motor heeft hard te werken en moet na 20 gaten afkoelen. We hebben zowel de kolomboor als de handboor gebruikt en tussendoor nog wat andere dingen gedaan. 

Aan het eind van de middag was de plank klaar, nog even de bandschuur er over, en het ding kon naar de kelder.

Het rek zit goed vast en had geen enkel moeite met de 50 flessen die er nu in hangen. Ook als je tegen de flessen aan stoot blijven ze heel stevig in het rek hangen. Affijn, genoeg reden om er toch eentje uit te halen om te proosten op deze uitbreiding.


 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten