vrijdag 24 november 2023

Kast tussen keuken en bijkeuken

De kast tussen de keuken en bijkeuken is af. Nou, nooit helemaal natuurlijk, maar af genoeg om weer andere dingen te doen. Uiteindelijk ben ik er meer dan een maand mee bezig geweest. Niet dat deze kast zoveel werk was, maar er kwamen steeds andere dingen tussendoor. Werken bijvoorbeeld...


Ik ben begonnen om te kijken welke deurtjes er over waren, en of daar een mooie basis van gemaakt kon worden. Helaas was er in de maat 60cm alleen nog blauw en donkergroen. Nou, dat is dan maar zo. 

Na het vastlijmen van de vertikale planken op de bodemplaat bleek dat de scharnieren van zo'n keukenkast een haakse hoek nodig hebben. Dat betekende dat er niet alleen een hoek in die schotten moest komen, maar ook dat er wat ruimte wegvalt en daardoor de middelste deur te smal is. Maar elk nadeel heeft zijn voordeel: er paste een deur van 50cm in en daar was nog een gele van! 


Het aanrecht gaat half over deze kast heen, dus nu het onderstel van deze kast klaar is kan de mal gemaakt. Links op de foto, onder de schroefboor, ligt 'ie.

De 4 ongeveer driehoekige planken heb ik gemaakt van vele geschaafde pallet-planken. Met een kartonnen mal kon ik ze in de juiste vorm aan elkaar lijmen.

Etage voor etage bouwde ik de kast verder op door steeds weer om het volgende deurtje heen te bouwen.

En toen, na een paar dagen schaven, lijmen, zagen, meten, passen, nog eens zagen, schuren, lijmen, schroeven en spijkeren was de kast klaar. 

En Daaf, wat vind je er van? "Ehm, een amateur die met oude zooi iets in elkaar heeft geflanst?' 

Heerlijk! Want hij geeft gelijk.... :-)

Maar toch is het een mooie kast!




Geen opmerkingen:

Een reactie posten