woensdag 2 november 2022

Brood bakken

We bakken al meer dan 15 jaar ons eigen brood. Daarvoor verslijten we om de twee jaar een AFK broodbakmachine, die we steeds repareren of een nieuwe oude op marktplaats kopen.

Nu wordt deze machine al een paar jaar niet meer gemaakt en dat heeft een onverwacht gevolg. Ze zijn namelijk nog wel eens op Marktplaats te koop, maar deze machines hebben allemaal enkele jaren stil gestaan. Daar kan de tandriem die de mixer aandrijft niet goed tegen, want ze droogt uit en breekt. In het gunstigste geval althans. Meestal valt het bandje in losse draden uit elkaar, en die wikkelen zich om de tandwielen heen waardoor de motor vastloopt en vervolgens doorbrandt. 

De afgelopen 3 machines moesten dus eerst flink gerepareerd en we hadden besloten om dat niet meer te doen.

Maar ja... Dan kom je er toch weer eentje tegen, en dan ziet die er zo mooi nieuw uit... En van de oude was enkel het bak-relais van streek. Dat moet toch kunnen?


Dus... weer een avondje gesleuteld om van twee oude machines 1 'nieuwe' te maken. En opnieuw besloten om deze oude AFK's in het vervolg niet meer te repareren. Ze zijn gewoon te oud. Ze hebben allemaal een doorgebrande motor en daarmee zo'n klap gehad dat ze met een nog wel werkende motor toch niet lekker lopen. 

Dit was dus de laatste! Nu maar hopen dat deze nog wel een tijdje mee gaat!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten