woensdag 6 april 2022

Laatste keer dakgoot

Op de dag dat het dak gerepareerd hadden, waren we niet toegekomen om de dakgoot weer op te hangen. De afgelopen droge maand hadden we daar geen last van, maar voor de komende week was er veel regen voorspeld. Toch wel fijn als de kippenren niet steeds in een modderbad verandert...

Helaas waren niet alle gootstukken heel gebleven. De gebroken stukken heb ik er tussenuit gezaagd, het einstukje (waar de regenpijp insteekt) was onbruikbaar, evenals een koppelstuk. 

Als eerste heb ik stalen hoeken opgehangen onder aan de dakoverstek om de houten planken aan vast te maken. Die planken moesten van onder tegen de overstek aangezet en vastgeschroefd. Een uitdaging als je maar in je eentje bent! Maar met een stuk touw over een sport van de ladder heen bleek afdoende.

Toen de planken hingen, heb ik stalen hoeken vastgezet aan de planken, waar de dakgoot op kan liggen. Elke hoek een centimeter hoger dan de vorige, en dat leverde een keurige rechte, iets aflopende lijn op. 

De gootstukken zo goed en kwaad als het ging weer in elkaar geschoven op deze beugels en vastgeschroefd. Ter hoogte van de keuken ligt de goot nog op de grond (koppelstukje ontbreekt nog) maar de rest van het dak watert nu af naar de sloot. Geen modder meer!



 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten