dinsdag 11 januari 2022

Stuken achterste deel kelder

Nu de vriezer en de kasten in het voorste deel van de kelder staan, konden alle kasten en kratten uit het achterste deel om die ruimte verder af te maken. Er was eerder al een laag kalk op de muur gezet, nu werd het tijd voor de afwerklaag.

Er zit stro door de kalk, daardoor kleurde de stuuk een beetje gelig. Maar ze was wel lekker hard. Deze wand was voorzien van een wapening van wilgentenen. De latten om de wilgentenen vast te zetten zijn nog te zien.

Ook aan de andere kant is de kalk mooi hard geworden. Deze muur heeft een wapening van betongaas, door het zakken van de stuk na het stuken is de structuur van het net nog te zien. In het beton zitten nog restjes bitumen van de oude bekistingsplaten die we daar gebruikt hebben. Straks zijn ze niet meer zichtbaar!

De muur tussen de twee kelder-ruimtes is nog met hout bezet. Daar moet eerst een laag heidemat op als wapening van de kalkstuk.

Langs het raampje zit al heidemat. De vensterbank was nog niet geschuurd en geolied. Nu wel en kon daarom worden vastgezet.

Het stuken ging best vlot, en best vlak. Prima voor een kelder.

Heidemat tegen de muur geniet, en stuken maar!


Er moet nog een extra laag over deze stuk heen. Het is nog te dun. Maar dat kan pas over een week of twee. Kalk hardt heel traag uit.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten