donderdag 6 januari 2022

Plafond hal boven

In oktober heb ik een balk vastgemaakt langs het trapgat om de steiger daar te kunnen opbouwen. Ik was toen begonnen met het plafond van de hal boven, maar vlak voor dat klaar was waren de planken op. Ik had er nog een stel liggen in de witte schuur, maar die waren nog niet geschaafd en geschuurd. 

Het hele circus om planken te schaven en schuren kon weer van stal. De vlakvandikte-bank (met nieuwe messen en keurig afgesteld) buiten gezet, samen met de schragen en de afzuiging. 

Eerst alle planken schoonmaken (ze hebben er 5 jaar gelegen), spijkers en schroeven er uit. Dan schaven. Na het schaven lagen de planken op het ligbad achteraan op de foto.


Daarna schuren om de laatste oneffenheden er uit te halen. De kraal moest ik met de hand schuren. Na het schuren gingen de planken naar binnen, klaar om bij de afkortzaag op lengte te kunnen zagen.

Vanwege de schuine zijkanten moest elke baan uit minimaal twee delen bestaan, anders was het logistiek niet te doen. Steeds een lijstje maken met de lengte en welke hoek aan welke kant van de plank. Lijkt logisch, maar je bent boven je hoofd aan het werk, en dan is links/rechts opeens omgedraaid.

Het laatste plankje netjes aftekenen en zagen.

Gelukt! Het ziet er opeens al een heel stuk meer 'af' uit. Meteen de steiger afgebroken zodat de trap weer op z'n plek kon. Ook de leuningen weer teruggeschroefd zodat de bovenverdieping weer veilig is.Geen opmerkingen:

Een reactie posten