dinsdag 7 september 2021

Eerste upgrade droogkast

De droogkast doet het nog niet geweldig. Het wordt lekker warm in de kast, maar de relatieve vochtigheid lijkt erg hoog. Het gevolg is dat de appeltjes die er in lagen, niet snel droogden.

Het eerste dat we wilden, was de matte, melkglazen kunststof ruit vervangen door glas. Er was alleen 3mm beschikbaar, erg dun, dus ik heb een extra middensteun gemaakt.. Om te voorkomen dat de ruit naar beneden zou kunnen glijden heb ik de aluminium hoeken vergroot en aan de onderkant gebogen. De ruit rust nu tegen het omgevouwen lipje aan.

De bovenkant van de ruit met een omgekeerd afdekprofiel vastgezet. Er zit netjes schuimband tussen en is aan de bovenkant afgekit.


De achterkant van de kast zetten we nu op een kier, zodat de warme lucht er snel uit kan. Dat helpt al enorm. De volgende stap is dat we aan de onderkant van de collector, dus vlak boven de grond, luchtgaten maken waar koude lucht langs de collector stroomt, de RV daalt dan, gaat langs de te drogen spullen, neemt vocht op en verlaat direct de kast. Dat lijkt me nog effectiever. Maar voor we dat doen, gaan we met een testje bedenken waarmee we de droogsnelheid kunnen meten. Anders zullen we nooit weten of de verbouwing zinvol was.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten