maandag 9 augustus 2021

Stukken in de kelder

Er komt steeds meer oogst uit de tuin en straks ook van de fruitbomen. En die moeten we ergens kwijt... Oh ja, natuurlijk in de kelder! Maar dan moet die nog wel even afgemaakt. 

Daarom ben ik deze dagen bezig met het stukken van de wanden van het voorste deel van de kelder. Met kalk. Dat werkt een stuk minder fijn dan gips: het plakt minder en het verspreid zich ook een stuk minder makkelijk. Maar we komen er wel.

Het plafond is ook een uitdaging. Met een mengsel waar minder zand in zit blijft het beter plakken. Maar het is zwaar om het tegen het plafond te krijgen. De eerste meters heb ik het stuukgaas na het stukken er in gewreven, nou, dat is me niet goed bevallen... De rest van het plafond ga ik het stuukgaas eerst vast-nieten en dan de kalk er overheen.

De hechting van de stuuklaag aan het plafond is nog een experiment. Kalk kan in tegenstelling tot leem chemisch binden. Het eerste deel heeft geen voorbehandeling gehad, er gaat een deel met betoncontact komen en met speciale stuuprimer. We gaan zien hoe het houdt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten