vrijdag 26 juli 2019

Rekjes vullen

Door Peter
Het was heet de afgelopen dagen. Toch een gevolg van klimaat-verandering: doordat de straalstroom is verzwakt (doordat de noordpool flink aan het opwarmen is door de opwarming van de aarde) kon een zeldzame zuidelijke stroming een paar dagen blijven aanhouden, wat zelfs Schijndel in de 40 graden heeft gekregen.



Vanaf 13:00 was werken in het nieuwe huis bijna niet leuk meer. En: als het niet leuk is is het niet duurzaam, dus stoppen met werken, het zwembad in, luisterboekje, middagdutje enzovoorts. Van donderdag op vrijdag was het helemaal extreem: om 0:00 's nachts was het nog steeds 28 graden. De units, die we overdag niet onder de 30 graden konden houden, koelden dan ook nauwelijks af.

De bouw vordert op zulke dagen niet veel. Ik heb allerlei kleine dingetjes gedaan, zoals de eerste "rekjes" vullen met stro (en de elektriciteitsleiding die er soms zit inpakken in leem).

De plankjes schiet ik met nietjes vast tegen latjes aan, die ik ook weer met nietjes heb vastgezet. Wel fijn, die nietjes! 


Hier zie je de stappen: eerst het onderste plankje vastzetten, stro er in tot het stro tegen de leiding aan zit, dan de leiding met leem inpakken. Als de leem droog is (met deze temperaturen uiterlijk 2 dagen) kan de rest van het stro er in, en het tweede plankje er op. Klaar om te stuccen!


Toch is nog niet overal de elektriciteit klaar, daar moet nog wat voor gepuzzeld worden. Kan ook met deze hitte!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten