donderdag 13 juni 2024

Heuveltjes omvormen tot heuvel

De heuveltjes hebben onverwacht goed dienst gedaan in deze ongelooflijk natte winter en voorjaar. De enige plek waar de varkens nog droog konden staan. 

Maar we hebben de ruimte van de heuvels weer nodig voor de groentetuin en het stallen van aanhangers, de kippentractor en al die andere dingen waar we mee bezig zijn. Dus hadden we aan de loonwerker gevraagd of hij de heuveltjes kan omvormen tot 1 heuvel. 

Omdat de bodem voor zo'n graafmachine ook stevig genoeg moet zijn, moest het wel een tijdje droog zijn. Dat duurde dus tot gistermiddag, toen een de loonwerker meldde dat er de volgende ochtend een mogelijkheid was, en daarna weer een tijdje niet.


Snel dus alle voorbereidingen gedaan: de aanhangers, caravan en bouwkraan weg, stenen (die door de varkens boven waren gekomen) rapen, takkenbergen verleggen, bomen en struiken wegzagen zodat de graafmachine aan het werk kon. 


De bodem was net aan draagkrachtig genoeg. Ze veerde in, maar ook weer terug en de kraan heeft amper sporen achtergelaten.


Achteraan beginnen, eerst twee bomen opscheppen...

... en dan achteruit werkend de heuvels verplaatsen.

Ondertussen hebben Marleen en ik snel die twee bomen geplant. Het graven met de nieuwe bak ging boven verwachting! Helaas bleek boom 2, toen we die rechtop in het plantgat plaatsten, toch geen schors meer te hebben rond de stam. Die hadden de varkens zodanig afgegeten dat het net leek of er nog gewoon schors op zat. Helaas! Voor de kachel....

Daarna heb ik met de Skidster en een pallet het veld vlak gemaakt. Helemaal vooraan op de foto ging nog niet, daar was de grond nog te nat (de drinkplaats stond daar) om overheen te rijden.


Snel inzaaien zodat we met de familiereünie we misschien toch wel op kunnen staan met tenten en campers...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten