maandag 16 januari 2023

Nog meer keukenvoorbereidingen

Door Peter

Het keukenontwerp wil niet echt vlotten. Het loopt steeds weer ergens vast. Ons plan is om de kastdeurtjes te gebruiken van een aantal oude keukens, verschillende vrolijke kleuren door elkaar. Die keukens hebben we al lang geleden gratis kunnen ophalen via Marktplaats, en staan nu te wachten in de container. 

Ik heb een inventarisatie gemaakt van alle keukenpanelen die we hebben. Kleur, hoogte, breedte, onderkastje of bovenkastje, lade... Om vervolgens te puzzelen of we het kunnen inpassen in het huidige ontwerp. Conclusie: waarschijnlijk wel, maar we missen nog een kleur lades (even beter zoeken in de container). Ook zullen we een paar panelen moeten 'bijzagen' (wat in de praktijk betekent dat er iets af gaat) om een betere kleurverdeling te maken. De gezaagde rand moet dan wel goed afgewerkt kunnen worden, wat niet mee zal vallen. En de panelen zijn net niet allemaal even groot. We kunnen nog niet inschatten of dat een probleem gaat worden. Wordt vervolgd dus!

Waar komt het houtfornuis? Haaks de keuken in, of evenwijdig aan het muurtje? Blijft er dan genoeg ruimte over voor een doorgang? En hoe hoog moet de kast in de gang worden? We zetten het met oude kastjes een beetje provisorisch neer, zodat we er een beter beeld bij krijgen.


En tja, als we iets neerzetten waar je iets op kan leggen, dan gebeurt dat op de een of andere manier meteen. Dit 'surrogaat fornuis' is in een vloeiende beweging werktafel geworden... Eigenlijk best handig!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten