De laatste schermen van de vlier zijn geknipt en in de wijn beland. Daarmee is alle vlier-oogst verwerkt!
Vliersiroop. Omdat deze bij velen goed in de smaak is gevallen dit jaar een dubbele hoeveelheid.
Jam, gelei, whatever. Voor op brood, erg lekker! Genoeg voor een heel jaar.
Cider, gistend op eigen gist. Een deel in beugelflessen (de eerste maand een paar keer ontluchten), een deel in petflessen (dagelijks ontluchten. Eigenlijk moeten we het dopje een keer aanpassen zodat ze in staat zijn overdruk te lozen. De dopjes zijn namelijk zo gemaakt, dat ze beter afsluiten naarmate de druk in de fles hoger wordt. Een goed recept voor een explosie!). De eerste fles is al op en smaakte veelbelovend!
4 Emmers met elk 20 liter wijn staan te bubbelen in de technische ruimte (waardoor de hele overloop naar vlier ruikt). We hebben 4 verschillende soorten gist gebruikt. Qua bubbelen (er zitten waterslotjes op) is er weinig verschil, voor de smaak gaan we het merken over een paar maanden.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten