maandag 21 mei 2018

Tussendoor...

Door Marleen
  • Op een mooie Pinksterdag... even wat andere dingen doen dan aan het huis werken. Op zolder ligt een heleboel los stro, wat we nu kunnen gebruiken om rare hoeken mee te vullen. Steef hielp mee om met het glijbaantje een bigbag stro te vullen. Hoewel niet alle stro in de zak belandde...

  • Het weitje achter de units is gemaaid met de balkmaaier. Na de renovatie van de messen doet die het weer super. De notenboompjes die er stonden, waren wel erg ver door onkruid overgroeid. Ze beginnen eindelijk te groeien, Peter heeft ze met bamboe een beetje de weg naar de hemel gewezen.


De notenbomen hadden we met gaas beschermd tegen konijnen-vraat. Daar zijn ze inmiddels genoeg bovenuit gegroeid, dus het gaas kon weg. Helaas zat er een nestje verstopt in het gaas. Met drie piepkleine eitjes...Sorry vogeltje!


  • Peter heeft het fietsenhok (EmtĂ© winkelwagentjes-afdak) leeggehaald zodat ik dat als kas kan gebruiken. De vlas-isolatiematten die er lagen, heeft hij naar de woonkamer van het nieuwe huis gebracht. Er bleek een hommel-nest tussen te zitten, kwam hij een dag later achter... Hopen dat deze diertjes wennen aan hun nieuwe plek.

  • Op DOE hebben we meegeholpen met het aanleggen van de speelplaats. Low budget, hergebruik van materialen en natuurlijke vormen. 
Nu nog kaal, maar met onze wilgentakken zal het binnen een paar weken mooi groen worden!
  • Op de boerderij op school hebben we last van zwarte ratten, die de voertonnen kapot knagen. Peter maakte een rattenval, eentje die een paar jaar terug goed werkte tegen bruine ratten die we in Mierlo hadden. Maar helaas, zwarte ratten zijn veel slimmer, en laten zich niet verleiden door een klodder lekkere pindakaas. Andere maatregelen nodig dus...
Wat je niet ziet op de foto is een loopplank van de grond naar de rand van de kliko. De schuine lat werkt als een wip. Op de top leg je pindakaas. Als de rat naar boven loopt, zal de wip omklappen en de rat in de kliko vallen. Zo vingen we ooit een aantal ratten in een paar dagen.
  • Nu we onze kater Milo kwijt zijn, willen we er graag een nieuw poesje erbij. Dan is Moesje niet meer zo alleen. Willem en Jessy hebben net een nest jonge poesjes, en we gingen even kijken. Over een paar weken zullen we kiezen welke het wordt!
  • In de punt van ons terrein vond ik dit kadaver. Het lijkt wel van een marter of een bunzing! Ik heb een paar jaar geleden een keer een bunzing langs onze units zien lopen. Prachtig beest...

  • Tussen al dat zomerse weer door, hebben we ook af en toe een flinke plensbui. Fijn, alle regentonnen weer vol met schoon fris water!
Kleine overstroming bij de regentonnen...
Steef met oordoppen tegen het lawaai van de regen :-)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten