donderdag 16 februari 2017

Indeling bovenverdieping

Door Peter
Afgelopen week heb ik de muren van de bovenverdieping verder voorbereid. Maandagochtend in de snijdende wind, temperatuur rond het vriespunt, twee jassen aan en een muts, plus thermo-handschoenen.

De bovenkant van de muren moet het dak volgen. Dat dak loopt bol, en schuin. En de muur loopt scheef onder het dak door. Dan is het soms wel even puzzelen hoe je zo'n balk moet zagen zodat 'ie past. Daarbij moet deze muur het dak ondersteunen (klem zitten). Maar dat is vanwege de schuinte weer wel makkelijk: je timmert de staanders klem waarna je hem vastzet.

Puzzelen, passen en meten
 Vastzetten gebeurt met schroeven (bovenkant) en spijkerhoeken (onderkant).


Woensdag werd het (even) lente; voor het eerst de pauze buiten. Ook fijn voor de poezen: die kunnen weer lekker op schoot. Aan het eind van de dag in je T-shirt "werken", met zingende vogeltjes om je heen.


Last but not least: het muurtje dat tussen de slaapkamer beneden en de slaapkamer boven zit:


De indeling is nu klaar. We hebben de planning voor het vervolg een beetje omgegooid; toch eerst het dak af maken en dan de kozijnen er in. De komende weken ga ik dat voorbereiden, zodat we hopelijk in april met de eerste strobalen kunnen beginnen.

1 opmerking:

  1. Mooi om de vorderingen in jullie huis te zien. Hopen dat jullie de komende tijd nog maar vaak in het zonnetje mogen pauzeren.

    BeantwoordenVerwijderen