donderdag 17 november 2016

Start van de bouw van het lage dak

Na het hopeloze dakplaten vastzetten en proberen zeilen op te hangen (het resultaat was dat hoe dan ook toch alles nat wordt...) ben ik vandaag begonnen met het lage dak. Dat begon al lekker: de belangrijkste tekening (de aangepaste curve n.a.v. het verlagen van het dak) was zoek, dus...

Gelukkig had ik deze curve lang geleden al uitgezet op de hoofdmuur, die was nog goed bruikbaar. Voor de zekerheid twee controles uitgevoerd: met een touwtje en een latje de hoogte van de tuindeuren en de veranda afgeleid van de curve, en gekeken hoe hoog ik uit kwam. Dat zag er prima uit, zo gaat het worden...!

Lekker rommelige foto....

Op de foto staan de twee controles; op de voorgrond een rode paal in een parasolvoet met een lijmklem op 2.40 om te controleren of de dakhoek daarmee 7 graden wordt (check!) en op de achtergrond een lat die op de goede hoogte de curve extrapoleert, en dat moet een veranda-hoogte van 240 opleveren (check!).

De rest van de dag de balken in de toekomstige woonkamer opgeruimd, en de steigers verzet. Kunnen we morgen met Teun en Evi aan de curve beginnen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten