zaterdag 26 november 2016

Dieren update

Met onze twee poezen-schatjes gaat het heel goed. Ze zijn leuk, lief en heel aanhankelijk. We zien ze eigenlijk nooit meer muizen vangen. Maar of dat komt omdat de muizen op zijn, of dat ze genoeg muis hebben gegeten, dat weten we niet!

Ze vinden elkaar ook lief... :-)
 
En dan vind je opeens een heel oud kippennest van wel 11 eieren.
Nou ja zeg... En wij ons maar afvragen waarom de kippen niet leggen!

Kipje Kareltje was al niet zo best meer. Ze had een paar weken terug een aanval van een roofvogel overleefd. Het duurde lang voor ze weer opgeknapt was. Toen zat ze laatst opeens in de bek van het hondje van een bezoeker. Ik heb haar er zelf uit moeten bevrijden. Sindsdien is ze hard achteruit gegaan, en een week later was ze dood.

Hier wordt Kareltje begraven door Emke en twee vriendinnetjes.
't Is bijna Sinterklaas, dus een begrafenis kan best in je Pietenpak!

Opeens lag cavia Vosje bijna dood in de ren. Twee uur later is ze op Emkes schoot dood gegaan...

Toen bleef cavia Pluisje dus alleen over. We vonden via Marktplaats een heel geschikt nieuw baasje voor Pluisje. Ze kwam bij een cavia maatje die ook net weduwe was geworden. Na even wennen zijn het dikke vriendinnetjes geworden!

En opeens was een van onze grote zwarte kippen verdwenen. Helemaal foestie, zonder een veertje achter te laten! Kort geleden hebben we ontdekt dat iemand de gele container open heeft geprobeerd te maken. Zou die uit frustratie dan maar de kip meegenomen hebben? Dan heeft hij er in ieder geval een goed maaltje aan gehad, want het was een mooi dik beest... Jammer, want ze was bijna aan de leg.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten