vrijdag 11 november 2016

NPO3 Nederland Verbouwt

Vandaag kwam een camera-ploegje (Thomas en Bennie) filmen voor het programma "Nederland Verbouwt" van NPO3.

Spinnie had weer aandacht tekort...

De afgelopen dagen was het vaak slecht weer, dus we hadden veel tijd om het terrein (tussen de buien door), huis en de unit (tijdens de buien) hierop voor te bereiden: opruimen en schoonmaken. Tot vlak voor ze arriveerden waren we hier mee bezig. Maar het resultaat mocht er zijn: alles ziet er weer keurig uit, en gereedschap en materialen weer uitgezocht en georganiseerd.

Het programma wilde graag filmen dat we aan het bouwen waren. Maar ja, we waren met het verstevigen van het houtskelet bezig (beugeltje hier, hoekje daar), en dat is niet het meest film-genieke werk. Daarom was het plan om (ter voorbereiding van de woonkamer) wat ronde palen te vlakken met de kettingzaag-geleider en de driepoot weer "verzetbaar" te maken.

Teun en Evi kwamen deze dag weer helpen, en zijn ook in het draaiboek opgenomen. Hoewel ze al voor tienen aankwamen, hebben we hun aankomst pas om 13:30 gefilmd. Niet op de klok in de veranda kijken dus!

Teun en Evi hebben de driepoot gereedgemaakt (Evi heeft voor de camera met de kettingzaag prachtige gleuven uitgefreesd), en die hebben we gedrie├źn met de Skidster op z'n plek gezet. En als toegift de takel er aan en er een balk mee rechtop gezet. Die balk ligt overigens weer plat, want dat was alleen voor de film...

Notenpasta maken met de kinderen

Sommige stukjes gingen heel goed en soepel, andere stukjes lastig, stuntelig... Affijn, er is genoeg opgenomen, bij de montage kunnen ze er vast iets moois van knippen.

Over een paar maanden komen ze een dag terug, om de vorderingen te filmen, en misschien tussendoor nog een keer. De uitzending zal ergens maart/april zijn. 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten