zaterdag 6 augustus 2016

Nog meer plafondbalken

Om 7:45 ging de telefoon; wij lagen natuurlijk nog op één oor. De houthandel kwam een pakket geschaafd vuren brengen. "Je bent vandaag al de derde die ik uit bed moet bellen...!". Logisch natuurlijk; gister ging de bouwvak in, en dat gaat voor veel mensen (wij niet hoor! Wij zijn gewoon laat naar bed gegaan) gepaard met bier en laat-naar-bed-gaan. En dus zijn die de volgende ochend niet als eerste uit de veren. Het leek wel of hij er lol in had om zo vroeg mogelijk te bezorgen...

Een vroege start dus; een lekker lange dag. Om de vele (best zware) vloerbalken ergonomisch op hoogte te krijgen, heb ik eerst een balk-drager op de Skidster gemaakt. Nu hoef ik alleen maar de balk van de houder af te schuiven, en hij ligt zo op de vloer.


Helaas was het vandaag niet slechts "balken zagen en schroeven"... Het vloertje werd niet mooi vlak, omdat de liggers toch niet helemaal vlak gezaagd waren. Dus: touwtje spannen en de ligger aanpassen als de balk te hoog komt te liggen. Maar, om dat touwtje te spannen, moest ook de laatste balk op haar plek liggen. En die zit bij de vide, waar eerst gepuzzeld moest worden hoe dat er uit moest komen te zien.

Rechts de bovenkant van het ronde stenen muurtje. Dat witte is een mal voor het gat.
Doordat we het ronde stenen muurtje ingekort hebben voor die mooie vertikale palen, wordt het gat in het plafond (vide) een heel stuk kleiner. Affijn, we kijken wel hoe we er iets moois van maken.

Voorbeeld van een aangepaste ligger, met balk en touwtje.
Het touwtje om de balken op hoogte te leggen deed goed werk; de vloer is mooi vlak geworden.

Vloerbalken boven de bijkeuken
Morgen de vloerbalken boven de keuken; met de ervaringen van vandaag gaat dat vast een heel stuk sneller...!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten