donderdag 11 augustus 2016

Hooizolder

Het stro komt volgende week. Nu ja, "komt"? Het ligt dan in balen op het land. De rest is nog niet helemaal duidelijk...

We hebben ongeveer 100 m3 stro nodig voor het huis. Een deel gaat hopelijk binnenkort in het dak, de rest hebben we in april/mei nodig. Hoe hou je zo'n stapel stro droog tot volgend voorjaar? We hebben verschillende mogelijkheden overwogen (zeilen, dakplaten etc), maar de stapel is echt heel groot. Bovendien zit je met iedere storm in spanning of het zeil het wel houdt.

Toch we hebben we een prachtige plek voor de strobalen gevonden; de zolder van het oude huis. Daar kan wel 100 kuub in, en het is er echt hartstikke droog. Helaas was de zolder niet zomaar beschikbaar; er staat nog het een en ander...


Met geweldige hulptroepen (Flip, Agnes en Bart) heeft Marleen het in twee dagen voor elkaar gekregen de hele zolder leeg te maken. Hiervoor moest natuurlijk eerst de spreekwoordelijke kelder opgeruimd worden.

Het treintje om de dozen van zolder te halen bevatte ook twee glijbanen. Hier staat Peter op het wisselpunt, en gaf behalve de doos ook de bestemming van de doos door.

Het linker glijbaantje is een ladder, die beneden in de keuken uitkomt. Daaf pakt daar de doos aan, en geeft hem door aan Bart die hem op de gewenste bestemming zet.

Eén van de bestemmingen was de logeerkamer. Die ziet er nu zo uit. 


Maar het resultaat mag er wezen: een (grotendeels) lege ruimte. De draden van de beveiligingscamera's (die dwars door de ruimte liepen) zijn inmiddels ook weggewerkt.

De oude kast (die er al stond toen we het huis kochten) heeft Bart vakkundig uit elkaar getrapt. Diezelfde avond nog deed het dienst als windscherm bij het kampvuur.

De strobalen gaan straks door een raam naar binnen. De Skidster gaat hier aan meehelpen: het plan is dat hij met een lange arm op de lepels de balen in één beweging naar boven tilt.

2 opmerkingen:

  1. Tja, nu denk je natuurlijk dat je mijn vraag over hoe de stro naar binnen gaat beantwoord hebt... Maareh, bedoel je met 'het raam' dat kleine ieniemienieraampje dat op de laatste foto te zien is? Zoja, dan moeten het kleine (en dus heeeeeeel veel) strobalen zijn... Wat weegt een strobaal eigenlijk?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. (schaam...) Ik had natuurlijk eerst jullie antwoord van het vorige berichtje moeten lezen... Dank voor het antwoord!

    BeantwoordenVerwijderen